Patlıcanlı Börek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Patlıcanlı Börek Tarifi
    Patlıcanlı Börek Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 3 tane yufka
    • 125 gram beyaz peynir
    • 5 tane orta boy patlıcan
    • 1 bardak süt
    • 3 tane yumurta
    • Üstü İçin
    • Çörek otu, susam

    Peynir ile patlıcanın ağızda kolayca dağılan enfes tadını tatmaya değer bir tarif. Çok beğenerek tadacağınız bu tarifinin hem yapımı basit hemde anında evinizde bulabileceğiniz malzemelerden yapılıyor. Geriye sadece enfes tadı yakalamak kalıyor. Onu da biz sizler için en ince detayına kadar inerek tarif ediyoruz. Afiyet Olsun.

    Yapılışı
    • İlk olarak ezilmiş peynirin içine közlenmiş patlıcanı ekleyip tuzunu katın.
    • Ardından ufak bir kabın içinde süt, yağ ve yumurtayı çırpma teli yardımıyla çırpın.
    • Yufkanın kenar kısımları dışarı sarkacak biçimde tepsiye yerleştirin.
    • Üstüne ikinci yufkanın yarısını yerleştirin.
    • Yufkaları hazırlanan sütlü karışım ile ıslatın.
    • Daha sonra iç harcı yani patlıcan ile peynir karışımının yarısını koyup diğer yarım yufkayı üstüne yerleştirin.
    • Tekrardan sütlü karışım ile ıslatıp aynı işlemi iki defa daha tekrarlayın. (Patlıcanlı karışım, yufka, sütlü karışım..)
    • İşlem bitince ilk serdiğiniz yufkanın dışarı sarkan kenarıyla üzerini kapatarak sütlü karışım ile ıslatın.
    • En son çörek otu ve susam serpiştirip serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin.
    • Dinlendikten sonra üstleri kızarıncaya dek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    • Afiyet Olsun.