Patlıcanlı Sandviç

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Patlıcanlı Sandviç

    Patlıcanlı Sandviç Malzemeleri

    • 2 dilim ekmek
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 120 gr kaşar peynir
    • 40 gr zeytinyağı
    • 4 dilim fırınlanmış patlıcan
    • 3 dilim fırınlanmış domates
    • 6 adet çekirdeği alınmış zeytin
    • 3 yaprak fesleğen
    • 2 adet yumurta
    • 20 gr tereyağı (yumurta için)
    • image

    Patlıcanlı Sandviç Yapılışı

    • 4 dilim patlıcanı fırın tepsisine koyup, tuz ve karabiberi serpin.
    • Ardından 30 gr zeytinyağını ilave edip 25 dakika boyunca 170 derecelik fırında pişirin
    • 3 dilim domatesi tuz ve karabiber ekleyip, üzerine 10 gr zeytinyağı ilave ederek 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
    • 40 gr tereyağını tavada eritin ve 2 dilim ekşi mayalı ekmeği sadece bir yüzü pişecek şekilde ağır ateşte kızartın.
    • Ekmekleri tavadan alın.
    • Ekmeklerden birinin kızarmış tarafına kaşar peynirini, fırınlanmış patlıcanı, fırınlanmış domatesi, fesleğeni ve çekirdeği alınmış zeytini koyup diğer ekmeğin kızarmış tarafını malzemelerin üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
    • Ekmekleri tavaya alıp çevirerek kızarmamış taraflarını da kızartın.
    • Ayrı bir tavaya 20 gr tereyağını koyup erin. Üzerine yumurtaları göz olarak kırın ve isteğe bağlı az ya da çok pişirip tabağa alın
    • İki tarafını kızarttığınız sandviçinizin yanına yumurtayı da koyarak servis edebilirsiniz.

    Malzemeler
    Yapılışı