Peynirli Pastane Poğaçası

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Peynirli Pastane Poğaçası

    Peynirli Pastane Poğaçası Malzemeleri

    • 250 gr margarin
    • 10 gr yaş maya
    • 100 gr ılık süt
    • 15 gr tuz
    • 90 gr sıvı yağ
    • 2 adet yumurta
    • 2 yumurta sarısı
    • 45 gr toz şeker
    • 670 gr un
    • 100 gr lor peyniri
    • 100 gr beyaz peynir

    Peynirli Pastane Poğaçası Yapılışı

    • Bir kabının içerisine unu dökün ve ortasını açtıktan sonra ılık sütle mayayı açtığınız bölüme koyun.
    • Mayayı ılık süt ile karıştırarak hamur kıvamına getirin.
    • Lor peyniri ve beyaz peynir hariç tüm malzemeleri ekleyin ve hamur yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
    • Hamuru ufak porsiyonlar halinde yuvarlayın.
    • Bir kabın içerisinde beyaz peynir ile lor peynirini karıştırın.
    • Bir merdane yardımı ile yuvarladığınız hamurları açın ve ortasına peynir koyun.
    • Daha sonra hamurların uçlarını zarf şeklinde birbiriyle birleştirin.
    • Birleşen uçları altta kalacak şekilde poğaçaları pişirme tepsisine yerleştirin.
    • Üzerlerine hafifçe bastırılarak yumurta sarısını sürün ve üzerini çatal ile artı şeklinde çizin.
    • Tepsi üzerini örtün ve 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
    • 180°C’de 15-20 dakika pişirin.

    Malzemeler
    Yapılışı