Peynirli Soslu Gül Börek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Peynirli Soslu Gül Börek Tarifi
    Malzemeler
    • 4 tane yufka.

    İçi İçin:

    • 400 gram kadar lor peyniri
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 tane yumurta
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Yarım demet kadar maydanoz

    Üzeri İçin:

    • 10 kaşık yoğurt (tepeleme)
    • 1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
    • 1 tane yumurta
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz

    Yufkaların Arasına Sürmek İçin:

    • Eritilmiş tereyağı
    Yapılışı

    Böreğin içi için; maydanozu ince ince doğrayalım.

    Üzerine lor peynirini, kaşar peynirini, yumurtayı ve zeytin yağını koyup iyice karıştıralım.

    İlk yufkayı mutfak tezgahına bi  serelim.

    Yufkayı dörde bölelim ve dört parçayı da üst üste koyalım.

    En üstteki parçaya fırça ile biraz tereyağını sürelim.

    Yufkanın uzun kenarına bir yemek kaşığı (tepeleme) peynirli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.

    Ruloyu kendi etrafında döndürelim ve gül şekli verip açıkta kalan ucunu alta doğru güzel bi katlayalım.

    Hazırladığımız börekleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizelim.

    Üzeri için; bir kaba yoğurdu, unu, yumurtayı, zeytin yağını ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

    Hazırladığımız sostan böreklerin üzerine 1 yemek kaşığı dökelim.

    Ve en sonunda da önceden ısıtılmış 200°  olan fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirip servis yapalım.