Pırasalı Mantarlı Kiş

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Pırasalı Mantarlı Kiş
    Malzemeler

    Pırasalı Mantarlı Kiş Tarifi

    Hamur için
    250 Gr.Un
    125 Gr.Tereyağı
    1 Çay kaşığı tuz
    2/3 Çay bardağı soğuk su
    İç dolgusu için
    4 Adet pırasa (ince kıyılmış)
    15 Adet mantar (ince dilimlenmiş)
    100 Gr.Dil peyniri (rendelenmiş)
    1 Yemek kaşığı un
    2 Yemek kaşığı tereyağı
    1,5 Su bardağı süt
    1/2 Su bardağı krema
    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    Hamur için; buzdolabında soğumuş tereyağını küp küp kesip bir tabak içerisine alın. Bu şekilde buzdolabında 10 dakika daha soğutun. Un ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız soğumuş tereyağını ekleyin. Üzerine buzlukta soğuttuğunuz suyu birkaç seferde ekleyin.

    Robotu birkaç sefer aralıklı olarak çalıştırarak karışımın kum tanecikleri haline gelmesini sağlayın. Hamuru fazla ellemeden streç film arasına alarak birleştirin ve dolaba koyun. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra, 2 yağlı kağıt arasına yerleştirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla kalıbınızın ölçülerine uygun olarak mümkün olduğunca ince açın. Hamurunuzu kalıba yerleştirin.

    Kenarlarından çıkan fazlalıkları alın ve hamuru kalıbın şeklini iyice almasını sağlayacak şekilde hafif hafif bastırın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve uygun büyüklükte bir yağlı kağıt yerleştirerek kabarmasını önlemek için nohut gibi ağırlık yapabilecek bir bakliyat yerleştirin. Önceden ısınmış 170 derece fırında kenarları hafif pembeleşene kadar pişirin.

    Daha sonra dışarı alıp nohutları kişin üzerinden alın ve iç kısımlarının da pembeleşmesi için biraz daha pişirdikten sonra ılıması için kenara alın. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

    İç dolgusu için; 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve dilimlenmiş mantarları tavaya alın; tuz ve karabiber ekleyip soteleyin. Sotelenen mantarları bir tabağa alın ve pırasaları tavaya ekleyip pırasaların da sotelenmesini sağlayın. Sotelenen pırasaları mantarların yanına alın. Kalan tereyağını tavada eritip unu ekleyin ve kavurun.

    Karıştırarak sütü ekleyin ve beşamel elde edin. Kremayı da ekleyip karıştırdıktan sonra mantar ve pırasaları tekrar tavaya alın. Peynirleri ilave edip karıştırın. Elde ettiiniz karışım ile kiş hamurunuzun içini doldurun. Sıcak olarak servis edin.