Portakal Soslu Tavuk Göğsü

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Portakal Soslu Tavuk Göğsü
    Malzemeler

    Portakal Soslu Tavuk Göğsü

    2 Adet portakal

    100 ml.Tavuk bulyon suyu

    150 Gr. Krema

    1 Adet acı biber

    600 Gr.Tavuk göğsü

    30 Gr. Ceviz içi

    60 Gr. Bal

    Tuz, karabiber, taze kişniş

    Yapılışı

    Portakal suyunu sıkın. (Yaklaşık 200 ml. olacak) Tavuk suyu, krema ve portakal suyunu bir tencereye koyup kısık ateşte krema kıvamına gelene kadar kaynatın.(Yaklaşık 20 dakika) Acı biberi de ince ince kesip sosa katın. Daha sonra ateşten alıp soğuması için bir kenara bırakın.

    Tavukları 1 cm lik dilimlere ayırın.Tuz ve karabiber serpip az yağlı tavada iki tarafınada 2 şer dakika pişirin. Cevizi mutfak robotunda biraz ufalayın, içine balı katın.

    Bu karışımı tavukların bir yüzüne sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. 220 C dereceli fırında 6-8 dakika pişirin.

    İkram ederken tabağa acılı sos ile birlikte tavuk etini koyup üzerine taze kişniş serpin.