Portakallı Tart

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Portakallı Tart
    Malzemeler

    Tart İçin

    275 Gr.Un

    2 Adet yumurta sarısı

    125 Gr.Tereyağ

    1OO Gr.Pudra şekeri

    1/2 Çay kaşığı şekerli vanilin

    Krema İçin

    500 ml.Süt

    2 Adet yumurta sarısı

    60 Gr.Un

    50 Gr.Tereyağ

    1/2 Çay kaşığı şekerli vanilin

    2 Türk Kahvesi fincanı toz şeker

    Üstü İçin

    Portakal

    1,5 Paket şeffaf tart jölesi

    Yapılışı

    Tart tabanı için verilmiş malzemelerle hamuru yoğurun. Hafif unlu tezgahta açıp, 24 cm çapında yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerini streç filmle kapayıp, buzdolabında bir saat dinlendirin.

    Bir saaat sonunda dolaptan çıkardığınız hamurun üzerini açıp alüminyum folyo serin. Folyoyu bütün yüzeye yayıp, kenarlarına bastırın, üzerine bolca nohut, fasülye gibi bir bakliyat serip önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

    25 dakika sonunda fırından çıkarıp, folyo ve bakliyatları alın. Varsa hamurun kabaran yerlerini çatalla delip, tekrar fırına verin, sekiz dakika daha pişirin. Kreması için toz şeker ve unu tencereye koyun.

    Soğuk süt ve yumurta sarılarını ekleyip, topaksız olmasına dikkat ederek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvama gelip fokurdadığında altını kapatın, tereyağ ve vanilini ekleyin. Karıştırarak ılıttığınız kremayı tartın içine yayın.

    Kabuklarını soyup lira lira dilimlediğiniz portakalları kremanın üzerine dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, ortadan dışa doğru olmak üzere yayın.

    Buzdolabında dinlendirdiğiniz tartı soğuk soğuk servis yapın.