Sardinya Usulü Bademli Kek

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sardinya Usulü Bademli Kek
    Malzemeler

    Sardinya Usulü Bademli Kek

    4 Adet yumurta
    100 Gr. ( 6 dolu yemek kasığı) ince çekilmiş badem
    50 Gr. ( 3 dolu yemek kasığı) iri çekilmiş badem
    80 Gr. ( 5 yemek kasığı) şeker
    50 Gr. (3 dolu yemek kasığı) un
    2 Paket vanilya şekeri
    1 Adet limon
    1 Tatlı kasığı kabartma tozu
    1 Su bardagı pudra şekeri

    Yapılışı

    Yumurta sarılarını şeker ve vanilya şekeri ile köpürünceye kadar çırpın. İnce çekilmiş bademi, unu kabartma tozunu ve yarım limonun rendesini katın. Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını bir kaç damla limon suyu ile iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın.

    Daha sonra diğer hamura yedirerek fazla çırpmadan dikkatlice katın. Fırını 175 ° derecede ısıtın. Kelepçeli yuvarlak kalıbınızı yağlayın ve un serpin. Hamuru içine boşaltıp üzerini düzeltin.Yaklaşık 40 dakika pişirin.

    Fırından çıkarıp soğuması için bekleyin. Pudra şekerine limonun diğer yarısının suyunu sıkın karıştırıp pastanın üzerine sürün. İri çekilmiş bademleri üzerine serpin.