Sarmal Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sarmal Kurabiye

    Sarmal Kurabiye Malzemeleri

    • Beyaz hamur:
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 60 gram tereyağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı badem unu
    • ¾ su bardağı un
    • 1 tutam tuz
    • Yarım paket vanilya
    • Kakaolu Hamur:
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 60 gr tereyağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı badem unu
    • ¾ su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 tutam tuz
    • Yarım paket vanilya

    Sarmal Kurabiye Yapılışı

    • Terayağ veya margarin ile pudra şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
    • Çırpma işlemi devam ederken yumurta ilave edilir.
    • Hazırlanan hamurlara renklerine göre un, badem unu veya kakao ilave edilir.
    • Hazırlanan karışım ayrı ayrı olarak streç filme sarılarak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
    • Süre sonunda sertleşmiş hamurlar buzdolabından alınır ve unlanmış tezgahta yaklaşık 6mm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açılır.
    • Beyaz hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür. Aynı büyüklükte açılan kakaolu hamur üzerine yerleştirilir.
    • Sıkıca sarılarak rulo haline getirilir. Bu şekilde streç filme sarılarak buzlukta 15 dakika bekletilir.
    • Buzluktan alınan rulo, keskin bir bıçak ile 5-6mm kalınlığında dilimler kesilir.
    • Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yüzleri üstte gelecek şekilde yerleştirilir.
    • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

    Malzemeler
    Yapılışı