Sebzeli Kadayıf Böreği

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sebzeli Kadayıf Böreği
    Malzemeler

    1 Adet yufka

    250 Gr. Tel kadayıf

    125 Gr.Eritilmiş yumuşak margarin

    Tuz, karabiber

    İç malzeme

    1 Adet soğan

    2 Yemek kaşığı zeytinyağı

    150 Gr.Dilimlenmiş mantar

    1 Kırmızı biber

    4-5 Adet sivri biber

    1/4 Çay kaşığı köri

    Taze çekilmiş tane biberler

    Tuz

    Üzeri için 1/2 Kutu krema – 1 Adet yumurta – 1 Su bardağı süt – Karışık tane biberler – 1/2 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

    Soğan soyulup yıkandıktan sonra yarım ay şeklinde doğranır. Mantarlar yıkanıp dilimlenir. Tavaya zeytinyağı koyulur soğanlar eklenip yüksek ateşte 2 dk. sotelendikten sonra ince doğranmış sivri biberler ile zar büyüklüğünde doğranmış kırmızı biberler eklenir.

    2 dk. sonra mantarlar, köri, tuz ve taze çekilmiş biberler de eklenip suyunu çekene kadar yaklaşık 4-5 dk. sonra ocak kapatılarak.  Üzeri için süt, krema ve yumurtalar bir kapta çırpılır. Kadayıf, erimiş ve ılınmış margarin, tuz ve taze çekilmiş karabiberler ayrı bir kapta harmanlanır.

    Kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanıp, yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayılır. Kalıbın kenarlarına, hazırlanan kadayıf hafifçe bastırılarak yerleştirebilirsiniz.

    Ortasına mantarlı harç ilave edilir. Yufkadan artan fazlalıklar kesilip alınır. Yumurtalı karışım mantarlı harcın üzerine gezdirilerek. 180 derece önceden ıstılılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

    Fırından çıkarıp mantarlı orta kısmın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip 5 dk. kadar pişirilir. Sonra üzerine taze çekilmiş karışık tane biberler serpiştirerek servis edilir.