Sepet Makarna Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sepet Makarna Tarifi
    Sepet Makarna Tarifi
    dakika
    Malzemeler
    • 1 paket fırın makarna
    • 1 kaşık margarin

    İçi İçin:

    • 300 gram köftelik kıyma
    • 1 paket köfte harcı veya istediğiniz baharatlardan
    • 1 tane yumurta

    Sosu İçin:

    • 1 kalıp beyaz peynir
    • Yarım bardak kaşar rendesi
    • İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz
    • 1 bardak süt
    • 2 tane yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağı
    • Tuz
    • Karabiber

    Üzeri için:

    • 1 bardak kaşar rendesi
    Yapılışı

    Makarnaları kaynayan tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.

    Üzerinden bolca su geçirerek soğutalım.

    Makarnaların muakkak soğuk olması gerekiyor margarinin erimemesi için.

    Fırına dayanıklı derin bir kaseyi veya tek kişilik küçük bir kaseyi margarinle iyice yağalayalım. ( tek kişilik yaparsanız her seferinde kabı yağlamalısınız)

    Kalıbı yağladıktan sonra makarnayı hemen döşemeyecekseniz kalıbı buzdolabında bekletelim.

    Kalıbın en dibinden makarnaları dizmeye başlayalım.

    Kalıbın tam ortası açık kalabilir ortasını küçük makarna parçaları ile kapatabilirsiniz.

    Makarnaları, biten makarnanın sonundan başlayarak dizelim.

    Makarnaları dizme işlemi bitince 10 dakika buzdolabında bekletelim.

    İçi için; bir kaba kıymayı, köfte harcını, yumurtayı, suyu ve ince ince doğradığımız maydanozu koyalım.

    Hazırladığımız köfte harcını kalıba dizilmiş makarnaların üzerine, makarnaları düşürmeden dikkatlice kapatalım.

    Makarnaların düşmemesi için köfte harcına elimizle şekil verip makarnanın üzerine yapıştırabiliriz.

    Sosu için; beyaz peyniri, kaşar peynirini, kıyılmış maydanozu, sütü, yumurtaları, sıvı yağı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.

    Hazırladığımız sosu köfte harcının üzerine dökelim.

    Sosun üzerine bir miktar makarna koyup kaşar rendesi serpelim.

    Sonra üzerine makarna dizelim.

    Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirelim.

    Pişen makarnayı bir süre kalıpta dinlendirelim. (kalıptan çıkarınca yayılmaması için)

    Daha sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.

    Afiyet Olsun…