Sıkma Tarhana Çorbası Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sıkma Tarhana Çorbası Tarifi
    Sıkma Tarhana Çorbası
    kişilik
    Malzemeler
    • 2 diş sarımsak
    • 1 paket sıkma tarhana
    • 1 kaşık kuru nane
    • 1 kaşık toz biber
    • 50 gram tereyağ
    • 3 litre su
    • Tuz

    Sofraların vazgeçilmez lezzeti tarhanayı ana yemeklerin yanında sıkça tercih etmekteyiz. Pratik tarifi ile tarhananın eşsiz lezzeti karşısında ziyafet yapmaya ne dersiniz? Tarifimiz de verilen az çeşit malzeme ile kolayca hazırlayacağınız Sıkma Tarhana Çorbasını tencerenizde pişirerek afiyetle yiyebilirsiniz.

    Yapılışı
    • İlk olarak 3 litre suyla beraber sıkma tarhanayı tencerenin içine alın.
    • Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika boyunca haşlayın.
    • Ardından tere yağını tavada eritin.
    • Toz biberle kuru naneyi içine alarak bir kaç dakika kadar çevirin.
    • Haşlanan tarhananın içine dövülmüş sarımsağı ilave ederek bir miktar tuz katın ve karıştıra karıştıra pişirin.
    • Tavada hazırladığınız baharatları da üstüne ekleyerek tekrardan karıştıra karıştıra bir süre daha pişirin.
    • Afiyet Olsun.