Sodalı Bayatlamayan Poğaça

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Sodalı Bayatlamayan Poğaça
    Malzemeler

    Sodalı Bayatlamayan Poğaça

    4.5 ya da 5 Su bardağı un (Kıvamını kontrol edip sonradan ekleyebilirsiniz.)

    1 Şişe maden sodası (1 Su bardağından daha az oluyor)

    1 Su bardağı süt

    1 Paket instant kuru maya (10 gr)

    2 Çorba kaşığı şeker

    1.5 Tatlı kaşığı tuz

    2/3 Su bardağı zeytinyağı

    İçi için Beyaz peynirli maydanoz karışımı

    Yapılışı

    Derin bir kaba, un hariç tüm malzemeyi dökün. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 1-2 saat iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.

    Hamurdan parçalar koparıp içini koyun, yuvarlak form verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ekin. Yarım saat daha mayalanmaya bırakarak. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.