Soğuk Buğday Çorbası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Soğuk Buğday Çorbası
    Türk Mutfağından
    kişilik
    Malzemeler

    Soğuk Buğday Çorbası

    2 kâse haşlanmış buğday
    2 kâse süzme yoğurt
    2 su bardağı su
    yarım demet dereotu
    yarım demet reyhan
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    4-6 kişilik

    Yapılışı

    Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber iyice çırpın. Dereotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edelim.

    Tuzu, kuru naneyi ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz içine buz da koyabilirsiniz.
    Bu çorbayı istediğiniz yeşilliğin yanı sıra haşlanmış ıspanakla da yapabiliriz.