Spaghetti Vongole

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Spaghetti Vongole
    Malzemeler

    180 Gr.Spagetti makarna

    1 Yemek kaşığı kapari çiçeği

    1 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

    3 Adet taze domates

    3 Su bardağı su

    1 Tutam tuz

    1 Tutam karabiber

    1 Tutam permasan peyniri

    Yapılışı

    Spagetti makarna, 3 bardak hafif yağlı ve tuzlu su ile haşlanır süzülür. Domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılıp küp küp doğranır.

    Tavada sıvı yağ ilavesi ile domatesler sos haline getirilip, tuz, karabiber, kapari çiçeği ve çeri domates eklenir.

    Haşladığımız spagetti makarnası sosa ilave edilir. Makarna ve sos iyice karıştırılır. Bir taşım kaynatıp servis için tabağa alınır.

    Üzeri taze fesleğen yağrağı ile süslenip, permasan peyniri serpiştirilir. Servise hazır hale getirmiş oluruz.