Süprizli Baton Kek Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Süprizli Baton Kek Tarifi
    Süprizli Baton Kek
    dakika
    Malzemeler
    • 2 adet yumurta,
    • 1 su bardağı toz şeker,
    • 1 çay bardağı ılık su veya süt,
    • 1 çay bardağı sıvı yağı,
    • 1 çay bardağı mısır nişastası,
    • 2.5 yemek kaşığı kakao,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 1 paket vanilya,
    • 1 su bardağı kadar un (unun markasına göre ölçü biraz değişebilir).

    İç Görünümü İçin: 

    • 1 su bardağı hindistan cevizi,
    • 1 yemek kaşığı irmik,
    • 2 yemek kaşığı toz şeker,
    • Kıvam vermek için 1 çay bardağı kadar süt.
    Yapılışı

    İç görünümü için; bir kaba hindistan cevizini, irmiği ve toz şekeri koyup karıştıralım.

    Üzerine azar azar sütü ilave edip karıştıralım. (kıvamı koyu olmalı)

    Sonra küçük parçalar koparıp yuvarlayarak toplar yapalım. (elinize yapışırsa su ile elinizi ıslatıp yapabilirsiniz)

    Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbının tabanına hazırladığımız topları ara vermeden dizelim.

    Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.

    Üzerine sıvı yağı, ılık suyu veya sütü ilave edip çırpalım.

    Sonra elenmiş unu, nişastayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.

    Kek hamurunu eşit şekilde kalıba dökelim.

    Önceden ısıtılmış 170° fırında içini çekip sünger gibi olana kadar pişirelim.

    Soğuyan keki kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

    Afiyet olsun