Tane Karabiberli Bademli Enginar

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Tane Karabiberli Bademli Enginar
    Malzemeler

    Tane Karabiberli Bademli Enginar

    5-6 Enginar
    2 Adet limon suyu
    1 Küçük kase badem
    Biraz zeytinyağı
    Biraz dereotu
    Tuz ve tane karabiber

    Yapılışı

    Bademleri soyup teflon tavada biraz kavurup sonra bıçak yardımı ile ince ince
    dilimleyip bir kenarda bekletin.
    Bir kaseye su koyup bir limonun suyunu içine sıkın. Enginarlari dış yapraklarından ve sapından temizleyip tüylü kısmını bir kaşık yardımı ile kazıyın ve vakit kaybetmeden kararmamaları için hemen limonlu suyu atın.
    Tencereye biraz su, limon suyu ve tuz katın. Dörde böldüğünüz enginarlari içine atıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Sudan çıkarıp süzün.

    Dereotunu doğrayın.
    Zeytinyağına ekleyin. İçine dövülmüş karabiber atın. Bu sosu enginarların üzerine
    döküp badem dilimleri ile süsleyin.