Tavuk Etini lezzetlendirmek için Pratik Bilgiler

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Tavuk Etini lezzetlendirmek için Pratik Bilgiler
    Malzemeler

    Tavuk etini lezzetlendirmek için pratik bilgiler:

    1 çay kaşığı kekik

    1 çay kaşığı pul veya toz biber

    1 çay kaşığı hardal

    1 çay kaşığı kimyon

    3-4 diş dövülmüş sarımsak

    Yarım çay bardağı sıvıyağ

    1 çorba kaşığı yoğurt

    Yarım çay bardağı limon

    3-4 adet define yaprağı

     

    Yapılışı

    Yukarıdaki malzemeler karıştırılır.

    Tavuk eti veya parçalarını harca bulanarak 1-2 saat kadar dolapta bekletildikten sonra,fırında pişirilir.

    Kızartılacaksa galeta ununa bulanıp,sonra kızgın yağda kızartılır.Fakat bu ölçüler için fırın daha uygundur.