Tavuklu Patates Püresi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Tavuklu Patates Püresi

    Tavuklu Patates Püresi Malzemeleri

    • Püre için:
    • 1 kilo patates
    • 1 su bardağı süt
    • Tuz
    • 1 gr rende muskat
    • 100 gr tereyağı
    • Harç için:
    • 800 gram tavuk göğüs
    • 250 gram doğranmış soğan
    • 10 gram doğranmış sarımsak
    • Zeytinyağı
    • Yarım kilo kabuğu soyulmuş doğranmış domates
    • 250 gram soyulmuş, küp doğranmış havuç
    • 250 gram bezelye
    • 300 gram mantar
    • 15 gr tuz
    • 4 adet defne yaprağı
    • 2 gr karabiber

    Tavuklu Patates Püresi Yapılışı

    • Tavukları küp küp doğrayın.
    • Zeytinyağı ile tavada soteleyin.
    • Soğanı, sarımsağı, defne yaprağını ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
    • Ardından havuçları ilave edip 2 dakika daha kavurun, mantarları ilave edip 4 dakika daha kavurun.
    • Son olarak doğranmış domatesleri ve bezelyeyi, 1 çay bardağı su ilave ederek ekleyin, kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
    • Tavanın içerisindeki malzeme kaynamaya başlar başlamaz kenara aldığınız, sotelenmiş tavuk göğsünü tuz ve karabiberini de ilave ederek ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    • Harcı fırın kabına alın.
    • Soyulmuş patatesleri bir tencerenin içerisine koyun ve üzeri 3 parmak geçene kadar su koyun, iyice haşlayın.
    • Kalan bütün malzemeleri ilave edip, ocak üzerinde, kısık ateşte ezici yardımı ile ya da çırpma teli ile ezerek karıştırın. Ardından kenara alıp ılıklaştırın.
    • Bir sıkma torbasına kalın uçlu duy takın ve püreyi sıkma torbasına koyun.
    • Fırın kabının içerisine yaydığınız harcın üzerine, püreyi istediğiniz şekilde sıkarak kabın içerisini tamamlayın.
    • Önceden 180 derecede ısıttığını fırında 15-20 dakika boyunca kontrol ederek pişirin ve üzeri kızarınca çıkartıp servis edebilirsiniz.

    Malzemeler
    Yapılışı