Taze Fasulye Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Taze Fasulye Tarifi
    Türk Mutfağından
    kişilik
    Malzemeler

    Taze Fasulye Tarifi

    1/2 kilo taze fasulye
    3 adet domates
    1 adet kuru soğan
    ½ su bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay kaşığı kaya tuzu

    4 kişilik

    Yapılışı

    Taze fasulyeleri irice birkaç parçaya bölün ve tencereye koyun. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın ve fasulyelerin üzerine ekleyin. Soğanı ince ince kıyın ve domateslerin üzerine ilave edin. Üzerine tuzu, şekeri, suyu ve zeytinyağını ilave edin.

    Tencereyi ocağa koyun, kaynamaya başlayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. 40 dakika sonra altını kapatıp dinlendirin, soğuyunca yahut 1 gün sonra servis edin.

    Türk mutfağında zeytinyağlılar muhakkak tenceresinde soğutulup dolaba konur ve bir gün sonra servis edilir.