Terbiyeli Tavuk Çorba

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Terbiyeli Tavuk Çorba

    Terbiyeli Tavuk Çorba Malzemeleri

    • 1 adet tavuk göğüs veya 4-5 adet but(kalçasız)
    • 1,5 litre su
    • 1 adet defne yaprağı
    • 3-4 adet tane karabiber
    • ¾ çay bardağı tel şehriye
    • Tuz
    • Terbiye için,
    • 1 kaşık un
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 çay bardağı su

    Terbiyeli Tavuk Çorba Yapılışı

    • Tavuk ve suyunuzu çorba tencerenize alın. Defne yaprağı, tane karabiberi ve tuzu ekleyip, tavuğuzu haşlayın (15-20 dk).
    • Tavuğu haşlama suyundan çıkarın, soğutun. Eti kemiklerinden ayırın, küçük doğrayın ve ince liflere ayırın.
    • Tavuk suyunuzu tekrar ateşe alın, sıcak bir bardak su ve tavuk etlerini ekleyin, kaynayınca şehriyeleri ekleyerek karıştırın. Diğer yandan küçük yanmaz tavanızda 1 kaşık unu kavurun, bir kasede yumurta sarısı, un ve suyu iyice çırpın. Çorbanıza alıştırmak için bir kepçe kaynayan sudan terbiyenize ekleyin, iyice karıştırın.
    • Kaynayan tavuk suyuna; terbiyeyi, ince akıtarak ve çorbanızı karıştırarak ekleyin(bir anda dökmeyin kesilmesin).
    • 2 dk kadar orta hararetli ateşte kaynatıp, tuz ve karabiberini kontrol edin, ateşten alın.
    • Çorbanızı 5 dk kadar dinlendirin, sıcak servis yapın.
    • Not : Tavuklarınızı derili haşlıyorsanız, çorbanıza yağ koyma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. Eğer tercihiniz daha yağlı bir çorba ise, terbiyeyi ekledikten sonra arzu ettiğiniz yağı(margarin hariç) ekleyiniz.

    Malzemeler
    Yapılışı