Tirit Kebabı tarifi

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Tirit Kebabı tarifi

    Malzemeler:

    Yarım kilo kuzu eti
    Yarım kilo yoğurt
    2 Adet soğan
    1 Demet maydanoz
    1 Adet kurutulmuş ekmek
    2 kaşık tereyağı
    2 Adet defne yaprağı
    4-5 Diş sarımsak
    Tuz, karabiber
    Süslemek için biber, domates

    Yapılışı:

    Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.

    Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin. Bayat ekmeği dilimleyin. Fırında hafifçe kıtırlaştırın. 2 santimlik kareler halinde kesin. Servis tabağına aktarın. Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın.

    Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Ardından üzerine soğanları koyun. Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.

    Malzemeler
    Yapılışı