Unsuz Havuçlu Kek

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Unsuz Havuçlu Kek
    Unsuz Havuçlu Kek
    dakika
    Malzemeler

    4 Adet Yumurta Sarısı (80 gr)

    40 Gr. Bal

    120 Gr. İyi rendelenmiş havuç

    1 Yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml.

    1 Çay kaşığı vanilya özütü 5 ml. Yada ½ paket vanilin

    180 Gr. İyi çekilmiş badem tozu

    4 Adet yumurta beyazı (120 gr)

    1 Tutam tuz

    100 Gr. Toz şeker

    Pudra şekeri

    (20 cm kek kalıbı için )

    Yapılışı

    20 cm.lik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta  kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin. Kalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok. Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurun. Kavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır.

    Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın.(Çok sert olmamalıdır) Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın.  Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın.

    Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın. Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyin.Fazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin. Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin.10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.

    Kürdan testi yaparak fırından çıkarın. 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın. Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz.