Vişne Reçeli

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Vişne Reçeli
    Malzemeler

    Vişne Reçeli

    1 Kg. Vişne
    1 Kg. Toz şeker
    1/2 Limonun suyu

    Yapılışı

    Vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayın. Eğer dilerseniz çekirdekleri ile de yapabilirsiniz ama çekirdeksiz yapmak istiyorsanız çekirdeklerini tek tek çıkartın. Derin bir tencereye bir kat vişne bir kat toz şeker olacak şekilde yerleştirin.

    Tabi mümkünse bir gece ya da en azından 3-4 saat kadar bekletin. Beklemiş ve kendi suyunu salmış vişneleri ocağa alın ve reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan indirmeden önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın, ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıkınca kavanozlara boşaltıp ağzını sıkı sıkı kapatın.