Yaprak Sarma

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yaprak Sarma

    Yaprak Sarma Malzemeleri

    • ½ kg asma yaprağı
    • 2 su bardağı pirinç
    • 4-5 adet kuru soğan
    • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 3-4 adet rendelenmiş domates
    • tuz

    Yaprak Sarma Yapılışı

    • Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.
    • Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
    • Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.
    • Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.
    • Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Bir kenarda soğumaya bırakılır.
    • Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.
    • Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine yarım çay bardağı sıvı yağda kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar tuz ilave edip üzerine 1 limonu dilimleyip yerleştiriyorum.
    • Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.
    • Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.
    Malzemeler
    Yapılışı