Yayla Çorbası

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yayla Çorbası
    Malzemeler

    Yayla Çorbası

    1 su bardağı pirinç veya aşurelik buğday

    2 su bardağı yoğurt

    1 yemek kaşığı un

    6 su bardağı et suyu veya su

    1 adet yumurta sarısı

    Yarım limon suyu, tuz, nane

    Yapılışı

    Ayıklanıp yıkanan pirinç, et suyu ile beraber pişirilir. (Buğday kullanılacaksa, akşamdan ıslatılır)

    Ayrı bir kapta; yoğurt, un, limon ve yumurta sarısı beraber çırpılarak terbiye yapılır.

    Kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra dökülür. Bir iki dakika daha kaynatılır.

    Üzerine nane serpilerek servis yapılır.

    Not: Et suyu kullanılmıyorsa, üzerine yağda kızdırılmış biber gezdirilebilir.