Yelpaze Patates Köfte

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yelpaze Patates Köfte

    Yelpaze Patates Köfte Malzemeleri

    • 6 adet patates
    • 300 gr kıyma
    • 1 adet soğan
    • karabiber
    • kimyon
    • kekik
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 yemek kaşığı galeta unu
    • Tuz
    • Sos malzemeleri:
    • 2 orta boy domates
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 2 diş sarımsak
    • 2 su bardağı su

    Yelpaze Patates Köfte Yapılışı

    • Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın.
    • Patateslere enine kesikler atılır. (Tamamen dilimlemeyin)
    • Derin bir kaba alınan patateslerin üzerine kaynatılmış sıcak su dökülür ve yumuşamaları beklenir.
    • Kıyma, galeta unu, maydonoz, soğan ve baharatlar ile köfte harcı hazırlanır.
    • Patatesleri sudan çıkarılır.
    • Köfte harcından küçük parçalar alınıp patateslerin kesik aralarına yerleştirilir. Bıçağın tersiyle rahat yerleşmesi için bastırılır.
    • Sos için su haricindeki bütün malzemeleri robottan geçirilir ve üzerine suyu ilave edilip karıştırılır.
    • Bu sos patateslerin üzerine dökülür.
    • 180 derecelik fırında pişirilir.

    Malzemeler
    Yapılışı