Yoğurtlu Patates Yemeği

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yoğurtlu Patates Yemeği
    Malzemeler

    Yoğurtlu Patates Yemeği

    350 Gr.Kemikli koyun eti

    1/2 Kg.Patates

    2 Su bardağı haşlanmış nohut

    İki yemek kaşığı sıvıyağ

    Sıcak su

    2 Su bardağı süzme yoğurt

    Tuz

    1 Tatlı kaşığı un

    1 Yumurtanın akı

    2 Yemek kaşığı tereyağı

    Bir tutam haspir

    Yapılışı

    Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup kızdırın. Etleri ekleyip yüksek ateşte rengi dönene kadar çevriştirin. Altını kısıp kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, buharı çıktıktan sonra otuz dakika pişirin.

    Patatesleri soyup, dörde bölün. Tencereye patatesleri, nohutları ve tuzunu ekleyip, buharı çıktıktan sonra üç dört dakika pişirin. Süzme yoğurda un ve yumurta akını katıp çırpın.

    Pişen yemeğin suyundan kepçe kepçe alarak çırpmaya devam edin. Yoğurdun ısısı eşitlendiğinde yemeğe ekleyin. Tekrar fokurdadığında altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içine haspir atın.

    Haspirli tereyağını yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın