Yufka Çanağında Peynir Topları

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yufka Çanağında Peynir Topları
    Malzemeler

    Yufka Çanağında Peynir Topları

    2 Adet yufka
    2 Yemek kaşığı tereyağı
    100 Gr.Labne
    100 Gr.Beyaz peynir (rendelenmiş)
    1 Adet közlenmiş kırmızıbiber (minik küp şeklinde doğranmış)
    3 Adet kuru domates (ince kıyılmış)
    Çay bardağı ceviz içi (ince dövülmüş)
    4-5 Dal dereotu (ince kıyılmış)
    2 Yemek kaşığı çörekotu

    Yapılışı

    Tereyağını bir tavada eritin. Yufkalardan birini masanın üzerine yayın. Üzerine erittiiniz tereyağını fırça ile sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatarak. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile çift katlı yufkadan yuvarlaklar çıkarın. Çıkardığınız yuvarlak yufkaları muffin kalıbının gözlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkaları pembeleşip kalıbın şeklin alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın.

    Diğer yanda bir karıştırma kabının içerisine beyaz peynir, labne, köz biber ve kuru
    domatesleri alın. Dereotu, ceviz içi ve çörek otundan bir miktar üzerlerine serpiştirmek üzere ayırıp kalanı peynirlerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Elde ettiiniz karışımı kaşık yardımıyla toplar haline getirin ve yufka çanaklarına yerleştirin. Üzerine kalan dereotu, çörek otu ile ceviz içinden serpiştirerek bekletmeden servis edin.