Yumurtalı Ekmek

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Yumurtalı Ekmek
    Malzemeler

    Yumurtalı Ekmek

    5-6 adet yumurta
    5-6 kalın dilim ekmek
    Kızartmalık yağ
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 büyük domates
    Tuz
    Karabiber
    5-6 dilim salam,kaşar veya pastırma

    Yapılışı

    1- Ekmekler kızgın yağda kızartılıp. Fırın tepsisine dizilir. Başka bir sahan veya tavanın dibi yağlanır.
    Kızınca üzerine yumurta çırpılmadan kırılır. Hafif pişince spatula ile alınarak ekmeklerin üzerine yerleştirilir.
    Onun da üzerine garnitür olarak ne
    kullanılacaksa (peynir,pastırma vs.) yerleştirilir.

    2- Bir yemek kaşığı tereyağı tavada eritip, kabukları soyulup ince doğranmış domates yağla biraz kavrulur.
    Salçası katılıp kavurmaya biraz daha devam edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. hazırlanan sos dilimlerin üzerine gezdirilir.

    Not: Salam veya pastırma ince kıyılarak, domates sosuyla birlikte pişirilerek de yumurtanın üzerine katılabilir.