Zencefilli Kurabiye

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zencefilli Kurabiye

    Zencefilli Kurabiye Malzemeleri

    • 3 su bardağı un
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı toz zencefil
    • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
    • 6 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
    • 3/4 su bardağı esmer şeker
    • 1 adet yumurta
    • Yarım su bardağı pekmez
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)

    Zencefilli Kurabiye Yapılışı

    • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
    • İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
    • Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.
    • Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın.
    • İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.
    • En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın.
    • Merdaneyle açın ve kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yan yana dizin.
    • Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin.

    Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2016

    Malzemeler
    Yapılışı