Zeytin Ve Roka Soslu Tavuk Izgara

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytin Ve Roka Soslu Tavuk Izgara

    Zeytin Ve Roka Soslu Tavuk Izgara Malzemeleri

    • 32 parçaya bölünmüş 800 gr kemiksiz derileri ayrılmamış tavuk uyluğu
    • 1/2 bardak sek beyaz şarap
    • İnce dilimlenmiş 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
    • Deniz tuzu
    • Taze öğütülmüş karabiber
    • Izgara için Zeytinyağı
    • 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılıp ince doğranmış salatalık
    • 1/3 su bardağı ince doğranmış roka
    • 1/3 su bardağı ince Gaeta veya Kalamata zeytin
    • 3/4 çay kaşığı ince doğranmış taze kekik yaprağı
    • 1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber

    Zeytin Ve Roka Soslu Tavuk Izgara Yapılışı

    • Geniş bir kapta tavuk, şarap, biberiye ve sarmısakları düzgün bir şekilde karıştırıp oda sıcaklığında marine olması için 30 dakika bekletiniz.
    • Izgara için orta sıcaklıkta kömür veya yüksek sıcaklıkta gaz ızgarasını hazırlayın.
    • Tavukları tahta şişlere geçirip ızgaranın üzerinde kızarıncaya kadar ortalama 10 dakika pişirin. Daha sonra geniş bir servis tabağına alın.
    • Geniş bir kapta kalan malzemeleri karıştırıp, şişteki tavukların üzerine dökün.
    • Soğumadan servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı