Zeytin Yağlı Patlıcan

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytin Yağlı Patlıcan

    Zeytin Yağlı Patlıcan Malzemeleri

    • 4 adet patlıcan
    • 5-6 adet sivribiber
    • 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
    • 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
    • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
    • kızartmak için
    • sıvıyağ
    • ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
    • yarım limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Zeytin Yağlı Patlıcan Yapılışı

    • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün.
    • Kabak dolması gibi içlerini oyun.
    • Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
    • Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın.
    • Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın.
    • Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
    • Domatesleri ekleyin.
    • Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
    • Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
    • Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
    • Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
    • 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin.
    • Ilık veya soğuk servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı