Zeytinli Pilav

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinli Pilav

    Zeytinli Pilav Malzemeleri

    • 2 su bardağı yasemin pirinci
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 1 küçük boy soğan
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 su bardağı domates suyu
    • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
    • 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
    • maydanoz
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz
    • Karabiber

    Zeytinli Pilav Yapılışı

    • Zeytinyağını tencereye alın ve soğanları kavurun.
    • Rengi pembeleşen soğanların içine pirinci ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin.
    • 3 su bardağı su, domates suyu, fesleğen ve tuzu tencereye alın.
    • Ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
    • 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, zeytin ve karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın.
    • 3-4 dakika daha pişirin. Servis sırasında üzerine kaşar peyniri serpin ve sıcak olarak servis edin.

    Malzemeler
    Yapılışı