Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Barbunya Yemeği
    Malzemeler

    Zeytinyağlı Barbunya

    2 Su bardağı barbunya
    3 Çorba kaĢığı zeytinyağı
    1 Adet havuç
    2 Adet orta boy kuru soğan
    2-3 DiĢ sarmısak
    1 Çorba kaĢığı domates salçası
    1 Adet yeĢilbiber
    ½ demet maydanoz
    1 Adet kesme Ģeker
    Tuz

    Yapılışı

    Kalın dipli bir tencerede zeytin yağını ısıtın.
    önce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşil biberi tencereye koyup hafifçe kavurun.
    Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.
    Altı su bardağı su koyup kaynamaya bırakın.
    Aksamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilave edin.
    Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Kesme şekeri ve tuzu ilave edin.

    Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın.
    Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
    Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

     

    NOT:Bütün malzemeleri çiğken düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak suyunu iki bardak eksik koyun.