Zeytinyağlı Dizme Bamya

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Dizme Bamya

    Zeytinyağlı Dizme Bamya Malzemeleri

    • 1/2 kg Bamya ( en uzunu 6-7 cm olacak şekilde)
    • 2 küçük kurusoğan
    • 4 ortaboy domates
    • 1 limon
    • 1 çay bardağı sirke
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • tuz
    • zeytinyağ- miktarı arzunuza bağlı

    Zeytinyağlı Dizme Bamya Yapılışı

    • Öncelikle bamyaları sapları konik biçimde ayıklayın.
    • Daha sonra biraz tuz ve sirke ile harmanlayın ve yaklaşık on dakika bekletin.
    • Bu arada soğanları soyup birini ince ince doğrayın.
    • Domatesleri soyup doğrayın.
    • Bamyaları bolsudan geçirin ve tencereye yukarıdaki fotoğraftaki gibi ortasına bir soğanı koyarak dizin.
    • Üzerine doğradığınız soğanı ve domatesleri ilave edin.
    • Limonun yarısını tencereye sıkın.
    • Diğer yarısını dilimleyerek üzerine dizin.
    • Tuzunu,şekerini ve zeytinyağını da ilave edin.
    • Önce on dakika harlı ateşte daha sonra yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte iyice pişirin.
    • Eğer pişme esnasında suyu çok azalırsa çok az sıcak su ilave edin.
    • Ocaktan aldığınız tencereyi kapağı kapalı bir şekilde soğutup buzdolabına koyun ve birkaç saat buzdolabında iyice soğutup servis tabağına ters çevirin ve o şekilde yanında limon dilimleri ile servis edin.
    Malzemeler
    Yapılışı