Zeytinyağli Enginar

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağli Enginar

    Zeytinyağli Enginar Malzemeleri

    • 500 Gr Taze Bakla
    • 3 Adet Enginar
    • 1 Demet Tazesoğan
    • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ(Azaltılıp Çoğaltılabilir)
    • 1/2 Demet Dereotu
    • Marul Yaprağı
    • Tuz
    • 1 Yemek Kaşığı Un
    • Limon Suyu
    • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
    • Ayıklanan Sebzelerin Bekletileceği Suyun Hazırlanışı:
    • 2 Yemek Kaşığı Un
    • Limon Suyu
    • Sebzeleri örtebilecek kadar su

    Zeytinyağli Enginar Yapılışı

    • Ayıkladığımız sebzeleri içinde bekleteceğimiz limonlu,unlu su hazırlanır.
    • Sebzeler bir kez yıkanır.
    • Ayıkladığımız baklalar ve enginarlar bu suyun içine konur.
    • Özellikle enginarların su yüzüne çıkmaması için baklaların altına itilir.
    • Enginarların sapları da ayıklanır.
    • Sebzelerin sığacağı bir tencereye taze soğanlar doğranır.
    • Üzerine baklalar daire şeklinde dizilir.
    • Baklaların ortasına enginarların sap kısımları tencerenin ortasına gelecek biçimde sıralanır.
    • Baklaların ve enginar saplarının üzerine enginarlar,sap kısımları tencerenin ortasına gelecek gibi daire şeklinde dizilir.
    • Enginarların üzerine marul yaprakları kapatılır.
    • Marul enginar ile havanın temasını engellemek için kullanılır.
    • Hem de yemeğe hoş bir rahiya veriyor.
    • Yemeğin yağı konup sebzeler sarartılır.
    • Yemeğe konacak su yine unlu,limonlu hazırlanır.
    • İçine tuz ve şeker de ilave edilir.
    • İyice karıştırılıp yemeğe ilave edilir.
    • Kaynayınca altı kısılır.
    • Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.
    • Ocağın altı kapatılınca üstteki marullar alınıp atılır
    • .Dereotu doğranıp yemeğe ilave edilir.
    • Arzu edilirse bundan sonra bir taşım daha kaynatılabilir ama yemeğin sıcaklığı dereotunun pişmesine yetiyor gibi.
    Malzemeler
    Yapılışı