Zeytinyağlı Brokoli Tarifi

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Brokoli Tarifi
    Malzemeler

    1 paket (350 – 400 gr. ) brokoli

    1 baş soğan

    1 çay bardağı pirinç veya bulgur

    1 çay bardağı su

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Pul biber, tuz

    Yapılışı

    Brokoli kalın sapları kesilip yıkanır ve tencereye boşaltılır.

    İnce doğranmış soğan, üzerine katılarak bir kere karıştırılır.

    Ayıklanıp yıkanmış pirinç (bulgur) , pul biber, tuz ve zeytinyağı ilave edilir.

    Suyu da dökülüp kapağı kapatılarak, kısık ateşte pişirilir. Pişirme sırasında, karıştırılmaz. (Çünkü brokoli çok çabuk pişer; karıştırılırsa ezilir.)

    Pirinç (bulgur) tanesi yumuşayınca, ocaktan alınır.Tencere sallanarak altüst edilir.Servis tabağına alınır.

    Soğuk olarak herhangi bir et yemeğinin yanında garnitür yapılabileceği gibi, yemek olarak da yenebilir.

    Not: Semizotu da aynı tarzda pişirilebilir.