Zeytinyağlı Kereviz Dolması

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Kereviz Dolması

    Zeytinyağlı Kereviz Dolması Malzemeleri

    • 6 kereviz
    • 2 havuç
    • 2 patates
    • Yarım su bardağı konserve bezelye (tazesi de olabilir)
    • 1 kahve fincanı pirinç
    • 3 dal dereotu
    • 2 soğan
    • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Tuz, karabiber, nane, yenibahar

    Zeytinyağlı Kereviz Dolması Yapılışı

    • Kerevizleri soyup tepesini kapak gibi kesin.
    • İçlerini oyun.
    • Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
    • Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
    • Dereotu ve soğanları kıyın.
    • 1 çay bardağı zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
    • Havuç ve pirinci ekleyip kavurun.
    • Patates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
    • Ateşten alıp bezelyeyi ekleyin.
    • Kerevizlerin içini hazırladığınız malzeme ile doldurup tencereye dizin.
    • Klan zeytinyağını üzerlerine gezdirin.
    • Sıcak su limon suyu ve toz şekeri ilave edip kapağını kapatın.
    • Yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
    • Dereotunu serpip ateşten alın.
    • Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
    • Servis yapın.
    • Afiyet olsun…
    Malzemeler
    Yapılışı