Zeytinyağlı Kereviz

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Kereviz

    Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri

    • 1 kg kereviz
    • 2-3 adet havuç
    • 1 büyük patates
    • 1 baş kuru soğan
    • 1 adet portalalın taze sıkılmış suyu
    • 3-4 adet küp şeker
    • tuz
    • zeytinyağı

    Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

    • 1. Kerevizi patatesi ve havucu temizleyip küp küp kesin.Kereviz yapraklarının körpe olanlarını ayırın kerevizle birlikte pişireceğiz. Kerevizin diğer yapraklarını bir kenara kaldırın atmayın .
    • 2. İnce çentilmiş soğanı zeytinyağında havuçlarla birlikte kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
    • 3. Kerevizi ve patatesi ilave edip tuzunu ve şekerini koyduktan sonra 1 adet portakalın taze sıkılmış suyunu sebzelerin üzerinde gezdirin.Sebzelerle yanı hizaya gelecek kadar su koyun.Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı unu portakal suyunu yemeğe eklemeden önce sebzelerin üzerine serpebilirsiniz.
    • 4. Ocağı kısın.Evinizde varsa yemeğin hemen üzerine yağlı fırın kağıdı ile örtün.
    • 5. Patatesler ve havuçları kontrol edin ezilebilir halde iseler yemeğimiz pişmiş demektir.
    • 6. Soğuk servis edin.
    Malzemeler
    Yapılışı