Zeytinyağlı Mantarlı Enginar

  • Elif'den Tarifler
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Mantarlı Enginar
    Malzemeler

    Zeytinyağlı Mantarlı Enginar

    5 Adet enginar
    15-20 Adet kültür mantarı
    1 Adet orta boy kuru soğan
    Tuz
    2 Adet kesme şeker
    3-4 Yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

    Soğanı ay şeklinde doğrayın ve tencerenin en altına yayın. Kuru bezle temizlediğiniz mantarları limonla ovup ince ince kıyın ve soğanların üzerine alın. Enginarları yıkayıp limonla kararmaması için ovun ve tencerenin en üzerine koyun.

    Üzerine tuzunu, şekerleri ve 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Enginarların içine mantarlı harcı paylaştırın ve ılık olarak servis edin.