Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

  • Ev Yemekleri
    Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
    Malzemeler

    1 kilo patlıcan

    2,5 su bardağı pirinç

    1 su bardağı zeytinyağı

    5 adet soğan, 3 adet domates

    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    1 çorba kaşığı kuş üzümü

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    2 adet limon, 1 demet maydanoz

    1 demet nane, 1 demet dereotu,tuz, karabiber

    dolma baharı

    Yapılışı

    1- İnce doğranmış soğan ve fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.Pirinç yarım saat kadar suda bekletilir. Sonra yıkanır ve süzülür. Soğanların üzerine dökülür. Pirinç de biraz kavrulur. Yıkanmış üzüm, tuz ve şeker ilave edilir.

    2- İki domatesin kabuğu soyulur.Küçük küçük doğranır.Pirinçlerin üzerine ilave edilir.

    malzemelerin üzerine kapatacak kadar su konur.Kapağı kapatılır. Suyunu çekinceye kadar ağır ateşte pişirilir.

    3- Ocaktan alınca içine ince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane, baharatlar, bir limonsuyu katılır, karıştırılır.

    4- patlıcanlar ikiye kesilir ve içleri patlıcan oyacağı veya küçük bir kaşık yardımıyla oyulur.

    hazırlanan malzeme patlıcanların içine doldurulur. Bir domates muntazam halkalar şeklinde kesilir, üzerine kapak yapılır.

    Üzerine iki su bardağı su dökülür.

    Orta harlı ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.Limon dilimleri ve maydanozla süslenir.