Zeytinyağli Terbiyeli Enginar

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    Zeytinyağli Terbiyeli Enginar

    Zeytinyağli Terbiyeli Enginar Malzemeleri

    • 6ad.temizlenmiş taze enginar
    • 2 şer ad.küp doğranmış havuç, patates
    • 200 gr taze bezelye
    • 100 gr kıyılmış mantar
    • 2 sap kıyılmış taze soğan
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 su bardağı sıcak süt
    • ½ fincan zeytinyağı
    • ½ limon suyu ve kabuğunun rendesi
    • 1 ad yumurta
    • 1 yemek kaşığı un1tatlı kaşığı nar ekşisi
    • Tuz,
    • beyaz karabiber
    • süslemek için:
    • Kıyılmış dereotu,
    • maydanoz ve kereviz yaprağı

    Zeytinyağli Terbiyeli Enginar Yapılışı

    • enginarları iyice limon suyu ile ovun ve yayvan bir tencereye dizin.
    • Mantar, limon kabuğu ve sebzeleri bir kâsede karıştırarak, enginarların üzerine paylaştırın.
    • Zeytinyağını üzerine gezdirip baharatı, su, süt ve nar ekşisini karıştırarak ilave edin.
    • 15 dk. kadar pişirin.
    • Limon suyu un ve yumurtayı az soğuk su ile çırparak yemeğimizi terbiyeleyin ve kısık ateşte pişirin.
    • Piştiğinden emin olduğunuzda soğumaya bırakın.
    • Kıyılmış yeşillikler ile süsleyerek servis yapın.
    Malzemeler
    Yapılışı